Viacero miestnych škôl čaká v tomto roku nevyhnutná rekonštrukcia

29.04.2012 Snina

Snina 29. apríla (TASR) - Viacero škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta Snina čaká v tomto roku rekonštrukcia. Poslanci mestského zastupiteľstva (MsZ) schválili v týchto dňoch materiál konkretizujúci nevyhnutné stavebné úpravy, ktorými prejdú vybrané školské zariadenia.
Predloženiu tohto materiálu na štvrtkové (26.4.) rokovanie MsZ predchádzala obhliadka jednotlivých školských zariadení zástupcami mesta ešte vo februári tohto roka. Pri následnej príprave podkladov k investičnému zámeru nevyhnutných opráv miestnych škôl zohľadnilo mesto aj stanoviská viacerých komisií MsZ.
Samospráva sa na základe súhlasu poslaneckého zboru môže pustiť do rekonštrukcie materskej školy na Ulici duklianskych hrdinov v odhadovanom náklade 15.000 eur. Na dvoch schodiskách objektu je v pláne výmena sklobetónovej steny a v pavilóne tried viacerých starých okien za nové.
Rekonštrukcia ďalšieho objektu, konkrétne Materskej školy na Perečínskej ulici, by nemala presiahnuť 3000 eur. Mesto v nej plánuje opraviť vzduchotechniku školskej kuchyne. Z mestskej pokladnice pôjdu peniaze, na základe súhlasu MsZ, aj na opravu strechy materskej školy na Palárikovej ulici. Výšku nákladov stanovila radnica predbežne na sumu 15.000 eur.
Posledným školským zariadením, ktoré plánuje mesto v tomto roku obnoviť v rámci schváleného uznesenia MsZ, je Základná škola na Budovateľskej ulici, kde sa bude opravovať zatekajúca strecha nad celým pavilónom telocvične. Predpokladaný náklad tejto stavebnej akcie predstavuje sumu 35.000 eur.
 

Vyberte región